fredag 18. desember 2009

Fyr i peisen og sneen daler ute.. det er jul!

Så var tiden endelig inne for å legge seg på sofa og bare nyte. Lyset, stemningen og varmen i stua. Ute har naturen gjort det den kan for å skape stemningen. Her i nord har vi nå en time dagslys for dagen, og sola kommer ikke igjen før 15.januar.. Dette gjør det enkelt å skape stemning inne, og forbruket av stearinlys er allerede oppe i en 20 dagen. Ikea flytt hit! I dag har vi hatt julelusj med gode kollegaer, 12 stk ferieklare kulturskolelærere var det dekket for i stua mi hjemme. Vi spiste deilig julemat og sekretærens deilige hjemmelagede eplekake til dessert. Nydelig! Akkurat nå har jeg et lite antiklimaks. tempoet på jobb, eksamen, og vask av et 300kvm hus er alt unnagjort. Pakkene sørover er sendt, og det er for sent å lage julekort, da de ikke kommer frem før utpå nyåret sendes de nå. Så hva skal man gjøre?


Tenker det blir en tur i kjelleren og scrappe litt. Kanskje lage noen ekstra julegaver? Se der. Da kom jeg plutselig på at jeg ikke er ferdig med alle gavene.. legger ut noen bilder av årets vennegave, så kan dere bare håpe det er til dere;)


Gjorde for to år siden et forsøk på å få tatt bilder av våre tre stoltheter, med vekslende hell, men de bildene som gikk an å bruke ble rammet inn på oppfinnsomt vis. Dette er planker og plater tapetsert med samme tapet som i peisestua, bildene er stiftet fast med stiftemaskin og dekorert med grov  hyssing.


Da skal eg gå ned i kjelleren, ta meg et glass vin og lage flere julegaver!


..vi tenner våre lykter når det mørkner, 
-når alle lyder pakkes inn i vatt,  
vi tenner våre lykter når det mørkner, 
kanskje lyser de til kvelden si`r gonatt!

1 kommentar:

  1. Hei vennen! No har eg vist sida di til Hilde K, og ho vart mektig imponert av alt du har laga! Klem, Tante Wenche

    SvarSlett