tirsdag 12. mars 2013

tog-blogging om en trapp..

Nå sitter jeg på toget fra Oslo til Bergen etter en deilig venninnehelg i Oslo, og etter å ha lest ut bok nummer to på denne reisen, dro jeg frem mac´en og satte meg til å se på bilder fra det siste året. Ettersom vi har flyttet i løpet av det siste året, er det svært mye bilder av hus og møblement, og jeg kom på at jeg lovet å blogge trappen! 
Trappen ble født i høstferien 2012, etter at vi fra overtagelse av vårt nye hus, hadde tuslet rundt hushjørnet ute, for å komme oss i kjelleren til TV-stue, dusjen og minstemanns rom. Da begynte det å bli litt kaldt å måtte UT for å gå ned, og vi startet jakten etter den perfekte trapp, OG diskusjonen om hvor trappen helst skulle være. Da den opprinnelige trappen til kjelleren ble tatt bort, ble trappenedgangen til et soverom, og soverommet kunne vi ikke miste, så da måtte man tenke nytt. Jeg satte igang å tegne mulige løsninger, og da barna dro på høstferie til nord, satte vi igang prosjekt trapp.  Vi undersøkte trappebutikker og nettbutikker og leita etter trapper på finn.no, men ingenting så ut til å passe, -løsningen ble: vi lager trappen selv! Først: hull i gulvet!

Etter å ha målt opp hullet i begge etasjer, og markert med markeringtape, var det klar for oppdagelsesjakt i gulvlagene. Her er min kjære igang med lag nummer 2/4 av gulv..

Jeg fikk det ærefulle oppdrag av å fjerne isolasjon, og sage meg gjennom resterende lag mens mannen var på jobb.
Da dette var ferdig og vi hadde et stort hull i stua oppe, var det nitidig planlegging av vinkler, høyde på trinn, avstand mellom lekter, avstand til vegg, sving eller ikke sving, og hvilke materiale? Heldigvis har min kjære fagbrev som snekker, og det var derfor han som fikk siste ord i valg av materiale for at denne trappa skulle være brukende.. Vi tegnet, kranglet, kysset og sagde, og plutselig var den der!

Inspirert av hvor fort det gikk når vi først var igang, var det rekkverket som stod for tur, jeg hadde allerede tegnet trappen og min kjære handlet nødvendige materialer, så innen høstferien var omme og barna var kommet tilbake, stod den der, hvitmalt, med sprosser og rekkverk, som et bevis på at man kan om man vil!

Hyllene er bygget av den gamle bjelken fra gulvet vi fjernet, og hobbyplater malt hvite, her skal alle mine bøker få bo etterhvert som de kommer ned fra loftet (nei det stemmer, alt er IKKE pakket opp enda) kom tross alt fra ca300 kvm til ca100kvm, og det er mye som bytter plass på loftet..

nå skal jeg bare lene meg tilbake og nyte resten av togturen over fjellet.. Jeg ELSKER tog, her har jeg helt fri og kan slappe helt av og bare nyte utsikten ut gjennom vinduet. 

Håper alle har en strålende dag, i morgon er det jobb igjen noen timer, så er det planlegging av neste prosjekt.. Sa eg forresten at jeg pussa opp soverommet vårt før jeg dro til Oslo?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar