søndag 9. august 2009

Fra panelhule - til tenåringshule - til snowboardgutt 11 år

2005: Rommet var i utgangspunktet dekket av panel. En vegg med hel panel og tre vegger med brystningspanel nede og hvit tapet med sjablong -flerfargetrykk(!) øverst. Vi måtte ta bilde av trykkene, som man selvfølgelig var blitt så glad i(??!), før jeg fikk lov å male..

2006: 13-åringen som skulle inn ville ha en hule, og favorittfargene var rødt og sort, og hun selv en liten Nemi. Jeg dro avgårde og kjøpte klikk-laminat, rød og sort maling og en stilig sort tapet. I tillegg hadde jeg store planer om å gjøre noe spennende med det innebygde klesskapet, og kjøpte et spann med tavlemaling. Jeg satte igang (etter en omgang med kvistlakk) og malte panelet. Siden alt skulle være sort og rødt malte jeg også vindu- og dørkarmene sorte(det ble stilig). Det var nydelig vær ute, så etter å ha stått inne i malingslukta, tok jeg staffeli og lerret med meg ut, og malte en SVÆR Leonore (tegneseriefiguren i Nemi). den kjedelige furukommoden fikk seg et strøk rød maling og det hvite speilet ble sort..
2008: Så var det yngstemann som dro bort. Han hadde lenge klaget over for lite gulvplass på sitt rom, så jeg så en anledning til å få leke litt igjen:) Storesøster var lei og ville bytte rom. Tv stua oppe (pusset opp i 2006 til jente 9 år. Kommer nok et innlegg om dette rommet også) får en lyn-tapetsering for å passe en 16-åring, og så var malebøtta på plass igjen, men først: hele siden på det innebygde klesskapet fjernes og en plate blir festet i skrivepulthøyde(ikea skapsider kan brukes til så mangt). Vi legger gulvet videre inn i skapet, og vips.. "minikontor". Så skulle det sorte bli hvitt, og ja, det var noen strøk som måtte til. Jeg lekte ingeniør og konstruerte et hyllesystem som gikk langs hele langveggen og endte opp over skrivepulten i skapet, og i dette systemet var min fantastiske idè: oppslagbar seng! alt konstruert og bygget selv, var veldig fornøyd når alt fungerte slik det skulle og jeg kunne vise min mann med fagbrevet hva jeg fikk til:) Jeg handla inn mye oppbevaringsbokser og esker (gråt hver gang jeg betalte( HVORFOR ER DET IKKE IKEA HER!)). Og fikk plass til alle småting en gutt på 11år samler på (klistremerker, fingerboards, hjul, blader, patroner, skyteskiver, rail til fingerboards (som egentlig er trebiter i alle størrelser), knekte skateboards og egentlig alt som faller ut av lommene etter en dag på farten..
Burton-logoen er både malt under sengen og laget lampeskjerm av..

Det som tok mest tid var likevel veggkunsten min. tegnet for hånd (hadde nok endel flaks med råskissa, for det ble faktisk ganske bra). Men det er malt på fiskebenstrie, og trengte flere strøk for å få jevn farge, (og jevn strek..).

Den heldige eier av rommet visste ingenting, og reagerte helt etter min smak: "Du er GAL!"

1 kommentar:

  1. Det rommet er jeg helt imponert over! Alt du bygger selv!! Det ble så kult :)

    SvarSlett